Športna valilnica

Športna valilnica za otroke

V sodelovanju z izbranimi pedagogi iz društva Val šport organiziramo naslednje tabore za otroke. Vsebine strokovno vodi in koordinira Denis Hofman, prof.

 

Plavalni tečaji:

Plavanje z nami je »super«, pravijo naši zvesti obiskovalci, saj se ob tem zabavajo in gibajo hkrati, zato smo za vse, ki bi se radi naučili plavati ali pa bi morda le želeli izboljšati tehniko plavanja, pripravili pester program plavalnih tečajev. Pri nas leta niso ovira, saj se tečaja lahko udeležijo že malčki ali pa gospe oz. gospodje v srednjih letih. Naši strokovno izobraženi vaditelji bodo svoje znanje in dobro voljo z veseljem delili z vsakomer, kdor je pripravljen v učenje vložiti nekaj truda in tako narediti korak več k zastavljenemu cilju. Otroci, si želite plavati sami ali pa v skupini in se tako družiti še z ostalimi tečajniki? Pri nas je poskrbljeno za vsakogar, saj nudimo tako individualne plavalne tečaje, kjer se vaditelj posveti samo enemu tečajniku, kot tudi skupinske oz. nadstandardne plavalne tečaje za vse, ki želite imeti pri plavanju družbo in se pri vadbi še malce pozabavati. Pri tem pa lahko uživajo tudi starši, saj samo zanje pripravili presenečenje – nižje cene kart ob kopanju v času tečaja. Vso znanje, ki ga pridobite na plavalnih tečajih, si lahko po koncu tečajev ogledate skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci, saj dobite v dar tudi CD s slikami.

Poletni plavalni tečaji trajajo 5 dni, od ponedeljka do petka.

 

 

Tečaji rolanja:

Za otroke od 4 do 12 let, ki bi radi poletje preživeli aktivno in varno na rolerjih, je namenjen začetnim in nadaljevalnim skupinam. Na tečaju rolanja se bomo naučili osnov rolanja kot so: zaustavljanje, zavijanje, padanja in pobiranje ter zahtevnejših elementov kot so: vožnja po spretnostnem poligonu, vožnja vzvratno, hitre spremembe smeri. Ob tem ne bomo pozabili na igro in zabavo in tako še bolj utrdili nove elemente.Tečaj rolanja bodo vodili izkušeni učitelji rolanja, ki bodo z modernim in inovativnim pristopom po čim krajši poti otroke pripeljali do želenega znanja. Učni pripomočki, tunelčki in mavrično padalo pa nam bodo pomagali, da bo tečaj rolanja prijetna izkušnja za vašega otroka. Otroci bodo razdeljeni v manjše homogene skupine po 7 otrok na učitelja.Tečaj rolanja bo potekal od ponedeljka do petka. V petek bomo tečaj podaljšali, saj bomo pripravili zaključek za starše, kjer bomo pokazali kaj smo se naučili. Prav tako v petek otroci dobijo CD s slikami iz tečaja.

 

Kampi za otroke:

Če še dvomite, kako zaposliti otroka, da bo počel nekaj kar mu bo na eni strani všeč in spet na drugi koristno, potem so poletni tabori prava stvar. Namenjeni so otrokom od 8. leta starosti naprej. Naš namen je razbremeniti starše in jim omogočiti aktivno, koristno in poučno varstvo za njihove otroke, kjer jim bomo ponudili spoznavanje različnih športnih zvrsti (šola plavanja, šola kajaka in kanuja na mirnih vodah, paintball, orientacijske igre in še in še!…) Skupine bodo prilagojene starosti kot in tudi razvojni stopnji otroka. Poskrbeli bomo tudi za kvalitetno prehrano, interne transporte, varnost in zabavo. Vso znanje, veščine in veselje vašega otroka si lahko po koncu tečajev ogledate skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci, saj dobite v dar tudi CD s slikami.
Kampi trajajo 5 dni, od ponedeljka do petka. V petek bomo tečaj podaljšali, saj bomo pripravili zaključek za starše, kjer bomo pokazali kaj smo se naučili in kako smo preživeli teden.

 

Tečaji smučanja in deskanja na snegu:

Smučanje z nami je »super«, bordanje z nami je »kul« pravijo naši vesti obiskovalci, saj se ob tem zabavajo in gibajo hkrati, zato smo za vse, ki bi se radi naučili smučati ali deskati na snegu ali pa bi morda le želeli izboljšati tehniko smučanja ali deskanja na snegu, pripravili pester program smučarskih tečajev. Pri nas leta niso ovira, saj se tečaja lahko udeležijo že malčki ali pa gospe oz. gospodje v srednjih letih. Naši strokovno izobraženi učitelji smučanja in deskanja na snegu bodo svoje znanje in dobro voljo z veseljem delili z vsakomer, kdor je pripravljen v učenje vložiti nekaj truda in tako narediti korak več k zastavljenemu cilju. Otroci, si želite smučati ali deskati na snegu sami ali pa v skupini in se tako družiti še z ostalimi tečajniki in tako pridobiti dodatna poznanstva? Pri nas je poskrbljeno za vsakogar, saj nudimo tako individualne smučarske in deskarske tečaje, kjer se učitelj posveti samo enemu tečajniku, kot tudi skupinske oz. nadstandardne smučarske in deskarske tečaje za vse, ki želite imeti pri smučanju ali deskanju, ali pa samo na sedežnici družbo in se pri vadbi še malce pozabavati. Vso znanje, ki ga pridobite na smučarskih in deskarskih tečajih, si lahko po koncu tečajev ogledate skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci, saj dobite v dar tudi CD s slikami.
Tečaj v zimskih počitnicah traja 5 dni, od ponedeljka do petka, za vse poskrbimo mi. Zadnji dan bomo tečaj podaljšali, saj bomo pripravili zaključek za starše, kjer bomo pokazali kaj smo se naučili in kako smo preživeli teden.
Za vikend tečaje in popoldansko šolo smučanja in deskanja na snegu prevoz z kombijem na najbljižje smučišče oz. po dogovoru.

 

Nordijska hoja:

Vikend tečaj je sestavljen iz kratkega dela teoretičnih vsebin in daljšega dela učenja pravilne tehnike. V prvem delu predstavimo ustrezno opremo in glavne pozitivne lastnosti nordijske hoje. Sledi prikaz in izvajanje vaj za razgibavanje, krepitev in ravnotežje z uporabo palic. V glavnem delu se posvetimo osnovni tehniki, ki se imenuje dvotaktni diagonalni korak, predstavimo in preizkusimo pa tudi ostale tehnike, ki so dvo- in trokorak s soročnim odrivom, tekaški korak in hoja po bregu navzdol. Zaključimo s kratkim pohodom in razteznimi vajami. Naslednji dan se posvetimo treningu oz. vadbi ter naredimo par primerov treningov, iz teh primerov izberemo dva, katera dejansko oddelamo. Tečaj je namenjen vsem, ki se hočejo naučiti pravilne vadbe, uporabe palic in pravilnega sistema vadbe. Tečaji bodo organizirani na način: Dva začetna tečaja za vikend, sledila bo mesečna vadba trikrat na teden. Ob koncu tečaja dobijo udeleženci CD s slikami iz tečaja in vadb, katere lahko z družino, sorodniki ali prijatelji pogledajo in predebatirajo o pozitivnih učinkih vadbe.

 

Vadba ValFIT

V Val športu smo za letos pripravili strokovno vodeno vadbo z namenom ohranjanja vitalnosti tudi v srednjih letih. Je skupinska vadba, ki je namenjena krepitvi mišic celega telesa. Cilj vadbe je dobra telesna drža, preprečevanje bolečin v hrbtenici, dobro počutje in gibljivo telo. Te cilje dosegamo s pravilno izvedbo posamezne vaje, kjer igra ključno vlogo pravilen položaj telesa. Vadba poteka stoje ali na blazinah in ne vsebuje koreografije.

Vadba ValFIT Senior

Redna vadba je nujno potrebna za zdravje in vitalnost v vseh življenjskih obdobjih. Nikoli ni prepozno, saj usmerjena gibalna dejavnost ohranja mišično maso, kostno gostoto, vzdržuje in izboljšuje telesno kondicijo, ter pospešuje presnovo.
To pa pripomore k ohranjanju primerne telesne teže, k preventivi pred boleznimi in dobremu počutju nasploh. V ekipi Val športa smo za letos pripravili strokovno vodeno vadbo z namenom ohranjanja vitalnosti tudi v zrelih letih.

Vadba ValFIT Senior je namreč program vadbe, ki jo lahko opravljamo sede in s pomočjo terapevtskih, rehabilitacijskih vaj vodi k izboljšanju kakovosti življenja starejših odraslih, fizično omejenih posameznikov in tistih, ki jih pestijo kronične težave. Pomaga pri vzdrževanju funkcionalne sposobnosti in neodvisnosti.

 

Več informacij najdete na: http://val-sport.si/